Hvad er headhunting?

Headhunting er omgærdet af mystik, og mange har en idé om, hvad begrebet indebærer uden alligevel helt at vide, hvad det vil sige at blive ’headhuntet’.

Interessen for headhunting stiger i takt med, at der bliver større og større rift om de gode medarbejdere. Derfor bliver markant flere headhuntet i dag, end hvad der var tilfældet tidligere, og dette understreger behovet for en gang for alle at få slået fast, hvad headhunting helt præcis indebærer.

Hos Instaservice giver vi dig hermed et solidt indblik i en verden, der er kommet for at blive!

Kort og godt om headhunting

Headhunting er et engelsk begreb, der betegner det at udvælge særligt kvalificerede personer til stillinger. Som navnet antyder, ’jagter’ man medarbejdere – dog på diskret vis – som har de helt rette både faglige og personlige profiler til givne stillinger.

Headhunting har længe været forbeholdt ansættelsen af personer til ledende stillinger, men da flere og flere virksomheder får øjnene op for, hvor vigtig en rolle medarbejdere spiller for at nå de fremsatte mål, er headhunting den dag i dag ikke forbeholdt højt profilerede lederstillinger. Headhunting er for alle!

Sådan kan en headhunter hjælpe dig

En headhunter er en person – typisk en konsulent – som ene og alene har til opgave at finde de bedst egnede kandidater til ledige stillinger. Det betyder, at en headhunter er en specialist inden for arbejdet med profiler og stillinger, og med sin ekspertviden kan en headhunter matche kandidater, stillinger og virksomheder.

En virksomhed kan således benytte sig af en sådan headhunter, når der opstår et behov for ansættelse af en eller flere medarbejdere, og på denne måde altså få en specialist inden for området til at finde de helt rette kandidater til de pågældende stillinger.

En headhunter spiller således en afgørende rolle i ansættelsesprocessen, og står du og mangler en eller flere nye medarbejdere, men har du ikke i sinde at gå på kompromis med kompetencer og faglig profil, kan vi hjælpe dig. Hos Instaservice har vi nemlig erfaring med at håndplukke medarbejdere, og for virksomheder derfor at hjælpe dig med at udvide din medarbejderstab.

Kontakt os allerede i dag, og hør mere om, hvordan vi kan headhunte for netop dig!

Kontakt os