Headhunting – hvordan?

Mange firmaer vælger at annoncere stillinger i klassiske jobopslag, når de søger medarbejdere. Dette er den gængse måde at skaffe sig nye ansatte på. Ikke desto mindre findes der også andre måder at gå til opgaven på: Headhunting er en anderledes – men effektiv – vej til ansættelse af nye medarbejdere.

Gennem headhunting går specialister benhårdt efter de bedste og mest egnede kandidater til stillingsopslag. På denne måde annonceres stillinger ikke, som det traditionelt gøres, men ansættelsesprocessen er derimod mere målrettet og i højere grad diskret.

Dette sikrer en effektiv ansættelse af de absolut bedste kandidater! Nedenfor giver vi hos Instaservice dig en specifik gennemgang af, hvordan headhunting foregår fra start til slut.

Sådan foregår headhunting

Processen starter, når en virksomhed kontakter en headhuntingvirksomhed, og ytrer ønske om at finde en kandidat til en given stilling. På baggrund af de kompetencer, som virksomheden ønsker, at kandidaten skal mestre, begynder en headhunter at undersøge markedet og mulige kandidater.

Herefter foretager headhuntere opkald til potentielle kandidater. Disse personer informeres om firmaet samt stillingen og i tilfælde af, at de potentielle kandidater udviser interesse i jobbet, indkaldes der til interviews.

Her vil headhunteren spore sig yderligere ind på præcis hvilke af disse personer, der udgør de bedst mulige kandidater. I nogle tilfælde gennemgår de nøje udvalgte kandidater, herefter kan der tages forskellige personlighedstests og faglige tests. Under alle omstændigheder præsenteres den række af kandidater, som headhunteren finder mest egnede, for virksomheden.

Virksomheden har altid det sidste ord

På dette stadie i headhuntingsprocessen er det virksomheden, der selv mere specifikt fremlægger vilkår og forventninger for kandidaten. Falder en af de mulige kandidater i virksomhedens smag, og ønsker begge parter at indgå en aftale om ansættelse, er headhunteren behjælpelig med at få alle ender til at mødes.

Headhunting er med andre ord en enkel og sikker vej til gode medarbejdere. Kunne du tænke dig at høre mere om, hvordan headhunting kan være en hjælp i din virksomhed, er du velkommen til at kontakte os hos Instaservice.

Kontakt os